V předjaří je naše tělo oslabené po zimě, kdy se málo hýbeme, chybí nám slunce a dny trávíme zavření doma. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou pro takové období něco jako kouzelný lektvar nebo elixír mládí.
Čerstvé šťávy nám kromě zajímavé chuti dodají do organismu mnoho vitamínů, minerálů, enzymů a dalších potřebných látek, které nám pomohou pročistit organismus, zlepšit trávení a zbavit se jarní únavy. Denně bychom mohli začít alespoň s půl litrovou sklenicí šťávy a určitě jednotlivé druhy můžeme míchat a vytvořit si tak chuť, kterou budeme pít proto, že nám chutná.
K přípravě nápoje potřebujeme jen odšťavňovač, sklenici a suroviny na výrobu šťávy.
Jablečná šťáva
Tuto šťávu bychom měli pít na lačný žaludek, kdy má schopnost povzbudit činnost střev. Obsahuje hodně hořčíku, železo, draslík a křemík. Zbaví nás zácpy, pozitivně působí na organismus při horečce a zánětech.
Šťáva z okurek
Tato šťáva je přírodním diuretikem. Svým obsahem křemíku ovlivní růst a sílu vlasů. Ve spojení s karotkovou zmírňuje revmatické potíže. Okurková šťáva srovnává také krevní tlak a pomáhá při lámavosti nehtů. Při pravidelném pití dokáže zmírnit problémy s pletí u dospívající mládeže.
Smíšená šťáva
Z karotky, petržele, špenátu a celeru vznikne šťáva bohatá na draslík. Pít by ji měli hlavně lidé s problémy s nadměrnou tvorbou žaludečních kyselin a při problémech s trávením.
Šťáva z karotky
Tento všelék pomáhá optimalizovat všechny tělesné funkce. Je zdrojem vitamínu A v tak ideální formě, že jej organismus dokáže rychle využít. Bohatě obsahuje i vitamíny B, C, D, K. Pitím neomezeného množství šťávy se zlepší trávení, chuť k jídlu a posílí se chrup. Přirozeně brání tvorbě vředů a otoků a zvyšuje odolnost organismu proti infekcím. Zabraňuje onemocněním očí a chrání dýchací orgány. Pomůže nám optimalizovat nervový systém a je bezkonkurenčním zdrojem vitality.